17 de setembre del 2018

Mobilitat sostenible

El 21 de gener vam posar en marxa una experiència per viure la mobilitat d’una manera diferent. Tancar a la circulació de vehicles, els diumenges al matí, diversos trams de carrers a tots els barris de la ciutat, per redescobrir-los com a espai d’ús ciutadà, d’espais de vianants.

No es tractava tant de descobrir aquell tram de carrer o d’organitzar-hi una gran festa cada setmana, sinó més aviat de poder ser conscients que era possible fer-ho, que era possible apartar els cotxes del seu paper protagonista, que era possible moure’ns d’una manera diferent per la ciutat.

La Setmana Europea de la Mobilitat, aquesta setmana, és una cita a nivell europeu que neix d’un plantejament semblant, amb activitats per fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic, i a la qual Cornellà fa anys que s’hi ha vingut sumant. Aquesta edició, també hi haurà diverses novetats, com l’estrena de tres camins rurals senyalitzats, dissabte 22, o el Park(ing) Day, una performance reivindicativa en tots els barris de la ciutat, el divendres 21.

Plantejar-se una mobilitat més sostenible va lligat al futur de les ciutats. És també un element fonamental del projecte Cornellà Natura, amb el qual estem definint el nostre espai físic. I és que el camí comú és buscar un horitzó més net, més sostenible, menys contaminat, amb menys vehicles i més espai per a les persones.

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE 2018