24 d’abril del 2020

Nenes i nens, ara són els protagonistes

Els nens i nenes son petits herois i heroïnes que ens estant ajudant a afrontar aquesta crisi, quedant-se a casa, i contribuint a fer un confinament d’ampli compromís cívic. Els primers dies, van aparèixer quantitat d'activitats i jocs per fer a casa, coses per descobrir a les xarxes... Evidentment, amb el pas de les setmanes, cada cop costa més experimentar novetats.

Sóc conscient que aquesta situació és especialment complexa per a ells, com a pare i Alcalde, perquè alguns no tenen edat per poder-la entendre, i altres, potser, ja tenen edat per qüestionar-la des de la seva òptica. És cert que, com algú ha dit, els infants estan vivint un confinament dins del confinament. No tenen excepcions. I sí, potser mai abans, no almenys en la nostra generació, els adults ens hem vist tan incapaços de donar-los una resposta satisfactòria del que succeeix al món, del que passa al nostre món, de saber explicar perquè no acaba tot això d'una vegada.

Ells van ser els primers en quedar confinats. I ara, a partir del diumenge, podran de nou tornar a experimentar amb cautela i responsabilitat retrobar el carrer, poder jugar, córrer, patinar, saludar... En aquesta nova etapa que comença és important saber fer un ús responsable i tenir un comportament que respecti les pautes indicades per evitar tornar enrere. Confio, confiem, en la nostra capacitat per demostrar que podem fer-ho molt bé, com ja ho hem demostrat amb la nostra capacitat d'adaptació a les nostres llars. És tornar a la normalitat lentament, és obrir el camí a altres sectors que també volen i que ho necessiten.

Ara, mares i pares amb els vostres fills i filles, us heu convertit en la nostra guia, per demostrar que en aquest parèntesi temporal (no sabem quant temps durarà) és possible conviure i gaudir de l’espai públic, sense posar en risc la nostra salut, evitant amb totes les mesures el maleït contagi.

Nenes i nens són ara els protagonistes, per demostrar que junts passejarem de nou pels nostres carrers, avingudes i places.