31 de gener del 2014

Juguem amb les matemàtiques i sumem un nou museu a la ciutat

Cornellà estrenarà aquest cap de setmana un nou espai museístic, amb l’obertura al públic de la col·lecció del Museu de Matemàtiques de Catalunya que s’ha instal·lat de forma permanent a la segona planta del Palau Mercader.
Aquest museu ha estat impulsat per una associació de professors i aficionats a les matemàtiques preocupats per difondre una imatge positiva, divertida i amena d’aquesta ciència, i que cal divulgar-la millor. Entre molts d’altres, en forma part la Pura Fornals, professora de la nostra ciutat i també especialment implicada en altres iniciatives ciutadanes. El nou MMACA té vocació d’obrir-se a la ciutat i a les escoles i instituts, de ser un camí més per enriquir-nos. És, a més, el primer al nostre país d’aquestes característiques, recollint experiències semblants a Europa i Amèrica, per la qual cosa per a Cornellà és un orgull haver pogut fer confluir l’interès d’aquesta col·lecció i posar-hi l’espai necessari per a fer realitat la idea. A més, un projecte així encaixa perfectament en la nostra estratègia d'oferir elements d'enfortiment del sistema educatiu.
Durant el diumenge al matí, podreu visitar la segona planta del Palau amb els jocs, construccions, enigmes i tota mena d’artilugis relacionats amb les matemàtiques que conformen la col·lecció del museu, a més d’activitats per als més joves al parc. Perquè com els coneixedors de la matèria insisteixen, les mates també són divertides, i el que és més important, ens fan pensar, raonar, i ens ofereixen la base del coneixement per a moltes altres matèries, la tecnologia i el progrés científic.

És, sens dubte, una experiència adreçada a tothom, a famílies, a estudiants, a qui tingui curiositat, que no us podeu perdre. Recordeu a més que aquest cap de setmana comença el Teatre Familiar amb una obra al Patronat, donant el primer pas de la programació municipal de teatre i música per a 2014. Més cites que no podeu deixar passar.