3 de març del 2014

Dia Internacional de la Dona Treballadora

El Dia de la Dona és un dia de reivindicació de drets, de posar sobre la taula que la igualtat és una de les bases d'una societat democràtica. I com diu el Manifest del Consell Municipal de la Dona, una data que ens ha de servir a tots i totes no només de records, sinó també de reflexió sobre la igualtat com a principi jurídic humà i universal. Però estem en una època en què els principis humans més bàsics es posen en qüestió, en què tot el que socialment hem avançat gràcies, principalment, a la democràcia i a l’esforç ciutadà, es posa en dubte: la precarietat laboral afecta més les dones, les retallades a la dependència acaben recaient també més en càrregues familiars sobre les dones, o aquesta nova llei de l’avortament que ens vol tornar als anys setanta, per dir-ho sense embuts. La consciència social requereix treballar dia a dia per la igualtat i sortir d’aquestes dinàmiques negatives. A Cornellà portem molts anys treballant amb aquest objectiu i la premissa seguirà sent la mateixa.
A Cornellà portem molts anys treballant amb aquest objectiu i la premissa seguirà sent la mateixa. Reflexionar sobre igualtat parlant alhora de respecte, tolerància, de progrés, de futur, amb les persones grans, amb les persones joves... És un esforç comú, no només entre homes i dones, sinó entre tots els estaments i agents socials: un compromís mutu perquè la societat sigui justa i no ens faci tornar enrere en allò que hem aconseguit i que és de sentit comú en una democràcia.
Des d’aquesta setmana, i durant tot el mes de març, a través del Consell Municipal de Dóna i amb la participació de nombroses diferents entitats de la ciutat s'organitzen activitats reivindicatives i informatives sobre els drets de les dones a les quals us convido a participar. Divendres es llegirà el manifest al costat de l’escultura de la Dona, a la Plaça de Catalunya, i al vespre hi haurà un concert a l’Auditori com a eixos d’aquesta programació.