18 de novembre del 2019

La ciutat com a garant dels Drets dels Infants

El 20 de novembre és el Dia Internacional de la Infància. Aquest any se celebren seixanta anys de la Declaració dels Drets dels Infants i trenta de la Convenció de les Nacions Unides. Dos tractats que van suposar un consens internacional, un compromís i la responsabilitat dels adults cap a ells.
A Cornellà ho commemorem amb dues trobades durant la setmana, una el mateix dia 20 a la plaça de Sant Ildefons on s’aglutinen les escoles del barri i de Gavarra; i l’altra el dia 21 de novembre a la plaça de la Sardana. L’objectiu de totes dues és donar visibilitat a tots els drets i deures que els infants tenen en la societat actual: a ser escoltats i a opinar, el dret a la llibertat d'expressió i el dret al joc i al descans, entre d’altres.

El lema per aquest any és "La ciutat dels drets dels Infants". És en aquest escenari, a les nostres ciutats, en el seu dia a dia a les escoles, als espais comuns que compartim al carrer i als equipaments on els nens i nenes han de trobar llocs per expressar-se, per reclamar, per aportar idees i per sumar.
A Cornellà treballem amb els més petits des de fa molts anys, a través de plataformes com el Consell d’Infants on tenen veu i elaboren propostes per defensar aquests drets i per aportar el seu granet de sorra per impulsar una ciutat igualitària i inclusiva.
L'any 2010 Cornellà va ser nomenada per UNICEF "Ciutat amiga de la Infància", una distinció que ens satisfà i alhora ens impulsa a desenvolupar polítiques municipals encaminades a dignificar i protegir als infants perquè creixin en un ambient de llibertat i igualtat.