2 de juny del 2020

La Festa Major símbol d’optimisme, d’enfortiment personal i col·lectiu

Continuem lliurant moltes batalles relacionades amb les conseqüències i efectes directes de la COVID 19. Però a cada pas de desescalada, cal ser més responsable per evitar de nou reproduir imatges de solitud, de tristesa, de pèrdua d’éssers estimats, o de pèrdua de llocs de treball.

La situació, que es va obrint lentament, es caracteritza per mantenir la sensatesa, i garantir la seguretat entre persones als espais públics; l’acumulació de moltes experiències viscudes ens fa ser prudents, però a la vegada desitgem i, crec que necessitem, ampliar la dinamització comunitària, adaptant-la als requeriments i normes que regulen les fases per posar en marxa plenament el nostre sistema social i econòmic.

En aquest context, hem volgut mantenir la nostra Festa Major, reorientant-la per a viure-la d'una altra manera, però amb el mateix esperit de gaudir en comunitat a través d'una cadena de complicitat i d'esforç col·lectiu. Aquest any serà de tres dies, i volem cada dia assenyalar un motiu especial: divendres, amb un pregó per donar gràcies a tantes persones de la nostra ciutat que han treballat per garantir salut, seguretat, alimentació, benestar; dissabte, per recordar in memoriam als que ja no ens acompanyaran mai, i diumenge, alçarem la mirada per tenir esperança.

Celebrarem una Festa Major a mig camí entre l'activitat virtual i la presencial. Una Festa Major excepcional i diferent, sens dubte, que ens serveixi per a descarregar, una mica, la tensió acumulada aquests mesos i les dures situacions per les quals han passat moltes famílies.


A la nostra ciutat, al llarg de la seva història, li ha tocat viure situacions com l’actual, però tant ara com abans, la festa es manifesta com a un símbol d’optimisme, d’enfortiment personal i col·lectiu per celebrar la feina feta, però també per mostrar l’esperança i l’optimisme per al futur. Per això, malgrat el dolor que sentim pels qui ens han deixat, hem de saber convertir aquesta Festa Major, que coincideix amb el Corpus, en un nou al·licient per ser més forts, més solidaris i més compromesos amb la nostra ciutat de Cornellà.

Descarrega el programa de la Festa Major 2020